Iris van Hooren

In 2000 ben ik na mijn opleiding Facilitaire Dienstverlening aan Zuyd Hogeschool aan de slag gegaan als projectmedewerker en programmeur bij Abraxas Culturele Evenementen waar ik tot op heden werkzaam ben. Mijn persoonlijke interesse in gedrag, denken en voelen van mensen heeft vervolgens geleid tot het volgen van cursussen aan de Open Universiteit binnen de faculteit Psychologie. Daarnaast ben ik al jaren hobbymatig actief met paarden. Op zoek naar een combinatie van mijn twee interessegebieden psychologie en paarden heb ik in 2014 de opleiding equine assisted coaching aan educatief centrum de Keulseweg in Pijnacker gedaan. Een complete coachopleiding waarin je de kennis en technieken aangereikt krijgt om op een professionele manier te coachen met behulp van paarden. De Keulseweg is een NOBCO/EMCC geaccrediteerde en erkende beroepsopleiding.
Tijdens het contact, werken en spelen met paarden heb ik veel geleerd over mijzelf en anderen. Het heeft me inzichten gegeven, niet alleen over paarden en hun gedrag maar ook over mijn eigen gedragspatronen, denken en voelen. Door samen te zijn met paarden wordt endorfine aangemaakt waardoor meer rust wordt ervaren en prestaties en balans verbeteren. Met Paerdenkracht wil ik u kennis laten maken met deze positieve ervaringen en veranderprocessen faciliteren en begeleiden bij individuen en groepen.

Overige opleidingen en trainingen:

Equine assisted Kindercoaching – Educatief Centrum de Keulseweg

Klassiek instructeur basis – Limburgse Academie voor Klassieke dressuur en Biomechanica

Klassiek instructeur advanced - Limburgse Academie voor Klassieke dressuur en Biomechanica

Paardenkracht voor Pubers - Groots & Puur mét Paardenkracht

Bijscholing Cognitief Coachen met Paarden – Centrum voor Paardencoaching

KIDS met PK – Centrum voor Paardencoaching

ACT4Kids – Monique Samsen

Paerdenkracht biedt individuele begeleidingstrajecten m.b.v. paarden binnen de Jeugdwet in opdracht van de Zuid-Limburgse gemeenten. Paerdenkracht werkt hierbij samen met:

Care4kidz 
Jeugdtrauma Herstel Limburg 
JENS