Paerdenkracht

De tijd dat paarden gebruikt werden als transportmiddel ligt ver achter ons. We zijn niet langer afhankelijk van deze dieren om naar een gewenste bestemming te geraken. Tegenwoordig helpen paarden mensen bij verschillende omstandigheden, zowel mentaal, emotioneel als sociaal. Sterker nog, miljoenen mensen over de hele wereld zien ze als vrienden, leraren en genezers.

Equine assisted coaching oftewel paardencoaching kan wonderen doen voor mensen die lijden aan spanning en stress, burn-out of trauma. Maar ook kinderen met ADHD, ADD, autisme spectrum stoornissen en klachten als gevolg van trauma, verlies, echtscheiding of relaties met andere kinderen kunnen veel baat hebben bij deze manier van begeleiding.

Paerdenkracht biedt individuele coaching voor volwassenen en kinderen. De methodiek die gebruikt wordt is gebaseerd op de therapievorm ACT (Acceptatie en Commitment Therapie), ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes. Dit is een therapie die tevens heel goed in te passen is binnen coaching en die cliënten helpt om psychologisch flexibel te worden. Om met obstakels te leren omgaan en om te investeren in die dingen die belangrijk zijn. ACT sluit heel goed aan bij equine assisted coaching door het gebruik van ervaringsgerichte oefeningen.