Paerdenkracht voor pubers

Paardenkracht voor Pubers is een cursus waarbij kinderen in de leeftijd van 11-14 jaar worden ondersteund in de veranderingen die zij in deze periode van hun leven meemaken. De nadruk ligt hierbij op het afsluiten van de basisschoolperiode, de overstap naar het voortgezet onderwijs, de brugklas en alles wat daarbij komt kijken. Communicatie, houding, gedrag, gevoelens, grenzen verleggen en kunnen begrenzen, dynamiek in de groep (school, gezin, vrienden), er wel of niet bij horen, eigen authenticiteit bewaken, samenwerken, leiderschap en balans vinden komen o.a. aan de orde.

Doordat deze trainingen met hulp van een pony of paard worden gegeven, oefenen de kinderen op een luchtige en praktijkgerichte wijze de bovengenoemde aspecten. Daarbij verbetert hun eigenwaarde, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen.

De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. Zij ontvangen directe feedback van de pony of het paard, maar ook wordt besproken wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de trainingen.
De oefeningen vinden plaats vanaf de grond, er wordt niet paard gereden. Kleding en stevige schoenen die vies mogen worden zijn een must tijdens de trainingsmomenten.

Paardenkracht voor Pubers is een intensieve trainingsweek:
Speciaal bedoeld voor kinderen van 11-14 jaar
Vijf lessen van drie uur
Terug-kom-middag
Inclusief een uniek werkboek
Inclusief een certificaat voor de deelnemer
Met een feestelijke afsluiting

Kosten van de training bedragen 350,00 euro inclusief btw, materialen, drinken en fruit.
Cursusdata: 9-10-12-13-14 juli 2018 van 10-13 uur. Terug-kom-middag in overleg.
Locatie: Bouwerweg 22 - 6369 GB - Simpelveld
Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per cursus.

De training wordt verzorgd door Iris van Hooren (paardencoach) en Irene Coumans (ontwikkelingspsycholoog).

Deelname aan de cursus vindt plaats op volgorde van inschrijving. Uw inschrijving wordt geregistreerd na ontvangst van een volledig ingevuld inschrijfformulier.

Meer informatie of aanmelden: info@paerdenkracht.nl / 06-41872459