KIDS met PK

KIDS met PK - Coaching voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar


Zo haalt uw kind met paardenkracht het beste uit zichzelf!

Het leven bestaat (helaas) niet alleen uit rozengeur en maneschijn. Het leven is onlosmakelijk verbonden met tegenslagen, verlies en veranderingen. De wereld waarin kinderen tegenwoordig opgroeien bevat heel veel prikkels en stress. Er wordt veel van kinderen verwacht, op school, in sociale situaties en in de maatschappij. Ze worden continu blootgesteld aan prikkels, zowel in hun directe omgeving als via internet. Veel kinderen krijgen hierdoor last van een ‘vol hoofd’. Een hoofd dat overuren maakt en zorgt voor onrust of onzekerheid. Het gevolg kan bijvoorbeeld zijn dat kinderen slecht kunnen slapen, zich moeilijk kunnen concentreren, onderpresteren op school of heel onrustig zijn.
Naast drukte in hun hoofd ervaren veel kinderen ook heftige gevoelens, waarvan ze niet weten wat ze er mee aan moeten. Ze voelen zich boos, verdrietig, angstig of machteloos. Gevoelens die vaak opgeroepen worden door wat ze om zich heen zien gebeuren en wat ze meemaken. Als een kind leert om beter om te gaan met alles wat er zich binnen in hem afspeelt, dan geeft dat veel rust en zelfvertrouwen.
Het KIDS met PK model is ontworpen om kinderen en jongeren te leren om te gaan met (negatieve) gedachtes en gevoelens, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen! In het KIDS met PK model volgen we drie stappen, waarbij we paardenkracht inzetten om optimaal resultaat te bereiken. Het model is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de (kinder)psychologie en ontwikkeld door drs. Lonneke van Pelt (gz-psycholoog, BIG geregistreerd). Het traject bestaat uit zes individuele sessies met daarnaast verdiepende oefeningen voor thuis. Ervaring met paarden is niet nodig, er wordt niet op de paarden gereden.

Dit leert uw kind in het KIDS met PK programma:

  • Hoe je om moet gaan met stress
  • Hoe je vertrouwen in jezelf kan hebben
  • Hoe je het beste om kan gaan met negatieve gedachten
  • Hoe je je hoofd leeg kan maken na een drukke dag
  • Hoe je nare ervaringen kan verwerken
  • Hoe je om kan gaan met gevoelens als angst, woede en verdriet